SmitFraudFix

Kas arvuti on lolliks läinud, kui ekraani all nurgas kella kõrval kuvatakse teade: „Your computer is infected with spyware. Please download special antispyware…”?
Sellised teated, mis väidavad, et arvuti on nakatunud nuhkvaraga, ning soovitavad tõmmata spetsiaalse programmi, et seda eemaldada, on libateated. Tegelikult saate niiviisi hoopis nuhkvaraprogrammi, mis peale “skänni”, mille käigus justkui leitakse hulganisti koledate nimedega pahavara, tahab, et maksaksite leitud objektide eemaldamise eest. Muidugi ärge seda tehke. Toda pakutud libaskännerit ei tohiks üldse alla laadida.

SmitFraudFix eemaldab selliseid pahalasi nagu AdwarePunisher, AdwareSheriff, AlphaCleaner, Antispyware Soldier, AntiVermeans, AntiVermins, AntiVerminser, AntiVirGear jne. Viimane on päris uus. Kui tavalised antiviirused ja nuhkvaratõrjujad nendega hakkama ei saa, tuleb aga appi justnimelt see programm.

NB! Kui te ei ole väga kindel, mida te teete, ega ole ka varem käsureapõhiste rakendustega kokku puutunud, siis jätke allolevad toimingud parem mõne asjatundja hooleks!

Olles programmi alla laadinud, tuleks toimida järgmiselt:
Käivitage käsuviip (Command Prompt) ning seal SmitFradFix.exe. Ette viskab sellise kasti:
fix01b.png
Vajutage number 1 ja siis Enter.
SmitFradFix salvestab faili C:\report.txt info nakatunud failide kohta (kui teil pole kõvaketta partitsioon C nime all, siis vaikimisi teie juurpartitsioonile). Kui raport midagi ei sisalda, on arvuti vähemalt sedasorti pahalastest puhas 🙂

Pärast restarti peate käivitama Safe Mode’i. Selleks tuleb arvuti käivitamise ajal vajutada F8, kuni avaneb dialoog, milles peategi valima Safe Mode.

Olles sisse loginud, avage uuesti SFF, valige 2 ja vajutage Enter.
Teilt küsitakse, kas puhastada registrit, vastake Yes ja jällegi Enter. Seda on vaja, et ka operatisoonisüsteemi register saaks puhtaks.
Nüüd kontrollib programm, kas wininet.dll on nakatunud.
Kui programm leiab viiruse, küsib ta, kas see fail asendada originaalfailiga. Vastake Yes ja vajutage Enter.
Nüüd, peale restarti, peaks see putukas sealt alt kella juurest olema kadunud.
Mõnusat kasutamist!

6 thoughts on “SmitFraudFix”

  1. Järsku peaks enne restore point`i tegema, kustutab ju igasuguseid codec`id kah!

  2. Selle faili avamise peale teatas viirustõrje, et tegmist mingi kahtlase asjaga – nimeks selline asi RiskTool.Win32.Reboot.f

  3. Jah mul on täpselt see sama probleem…..Ja mul on Kaspersky viiruse tõrjeks ja iga natukese ajatagant viskab selle kollase lehekese ette et on nagu viirus???

  4. deem no ei saa lahti mitte kuidagi moodi. See smitFraud ei tee safe modeis midagi lihtsalt must ekraan. Kellegil ideid on ?

  5. Kui algul ei lase Smithi avada ja viskab mingi errori siis vajutage üks kord veel, mul laskis nii.Nii vajutasin nr 2 peale ja järsku viskas ekraani siniseks ja arvuti ei teinud midagi.Tegin resa ära ja oh imet sisse logides logib arvuti ennast ise välja tagasi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga