Ma EI TAHA teada, kas mind on MSN-is blokitud

Viimasel ajal on paljud MSN-i kasutajad märganud, et mõni nende kontaktidest saadab neile näiteks niisuguse teate:

grabber.JPG
Võidakse saada ka selline teade: “Find out who deleted you from their MSN: http://www.msn-blocked-contacts.tk”

Väidetavalt on tegemist teenustega, mis teevad kindlaks, kes teie MSN-i kontaktidest on teid ära blokeerinud. Selleks tuleb vastaval teenuselehel sisestada oma MSN-i kasutajanimi ja parool, mida väidetavalt ei salvestata, vastutasuks kuvatakse sinu MSN-i kontaktidele automaatselt vastavat teadet.

Mina ei soovita seda teenust kasutada. Esiteks eelistan ma isiklikult säilitada oma blokkimise/mitteblokkimise kohta õnnis teadmatus, teiseks teeb mind ettevaatlikuks, et antud teenuse autorid ei avalda kusagil ei kindlaid privaatsusreegleid ega ka mingeid andmeid enda kohta. Isegi kui muudate oma parooli teenuse kasutamiseks ajutiselt ära, jääb teie kontaktaadress teenusepakkujale ikkagi alles.

Risk, et teie andmeid hakatakse kurjasti kasutama, on antud juhul liiga suur.

2 thoughts on “Ma EI TAHA teada, kas mind on MSN-is blokitud”

  1. Tegemist on puhtakujulise pettusega.

    Praegu on liikumas pseudoviirus, mis saadab teksti „Check this out to find out if someone deleted you from their MSN: [aadress varieerub]“

    Sellel klikkides viiakse teid veebilehele, mis näeb ilus ja aus välja, küsides MSN’i kasutajanime ja parooli. Midagi teie arvutisse ei installita, kuid botivõrk logib teiena sisse MSN’i ja hakkab teie tuttavatele sedasama sõnumit saatma. Spämmija saab oma raha sellel lehel reklaami näitamisest, tundub.

    Juhul, kui olete juba klikkinud, siis peaks abi saama lihtsalt MSN’i salasõna vahetusest. Iseenesest, uskumatu kui paljud IT-inimesed on läinud nii labase phishingu õnge…

  2. Kuid kes ikkagi soovib teada saada kas ja kes on teda msn’is blokeerinud või kustutanud, siis installige omale aMSN.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga