Microsoftilt jaanipäevaks tasuta viirustõrje

23. juunil paneb Microsoft testijatele allalaadimiseks üles oma tasuta viirustõrje, Microsoft Security Essentials (eelmise nimega Morro) beetaversiooni.  Beeta olevat mõeldud USA, Brasiilia ning Iisraeli testijatele ning alla laadida saab seda alates 23. juunist aadressilt www.microsoft.com/security_essentials.

Microsofti pahavaratõrjemeeskonna juhi Alan Packeri sõnul hakkab uus toode muuhulgas kasutama nn dünaamilist signatuuriteenust, mis äraseletatult tähendab, et kui mõni programmijupp käitub kahtlaselt, kuid olemasolev viirussignatuur seda tuntud viiruseks ei liigita, võtab Microsoft Security Essentials ühendust Microsofti serveritega ning küsib, kas pole tegemist mõne uue ohuga. Muidu tulevad signatuuritäiendused koos igapäevaste Microsofti uuendustega.

Piraatwindowsi kasutajad tasuta viirustõrjet oma arvutisse paigaldada ei pidavat saama.

Loomulikult pole tasuliste viirustõrjete tootjad Microsofti seesugusest sammust teab kui suures vaimustuses ning võimalik, et oma sõna ütlevad ka riiklikud monopolidevastased organid.

Jah, Microsofti eelmine tõrjuja, Windows Defender, on erinevate tõrjujate testides päris tublilt esinenud. Kuid arvan, et isegi Microsoft ei saa praeguse pahavaralaviiniga üksi hakkama, seega on ka ülejäänud tootjatele turul alati ruumi. Eks nad peavadki nüüd siis rohkem pingutama ning uusi ja veel kavalamaid kaitsenippe välja mõtlema.

3 thoughts on “Microsoftilt jaanipäevaks tasuta viirustõrje”

  1. Kahjuks mina küll kuidagi seda alla laadida ei saa…milles asi ???

  2. Pingback-viide: Tasuta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga