Tasuta kahjuritõrje – Hitman Pro

Hitman Pro puhul on tegemist pilvepõhise puhastusprogrammiga, mis sarnaneb Panda Cloud Antiviirusele. Nimelt laeb ka Hitman Pro kahtlased failid oma pilve, et neid kontrollida. Kahtlusi saab tekkida ainult hea heuristika puhul. Viimane on Hitman Pro’l tõesti väga hea 🙂

Pilve sees kontrollitakse faili viie viirustõrjega: G Data (Bitdefender + Avast!), NOD32’e, A-Squared’i, Antivir’i ja Prevx’iga. Kuna G Data sisaldab kahte viirustõrje mootorit (ja ka signatuure), võib HP Cloudi viirustõrjete arvuks lugeda kuus. Üleslaetud failist tavaliselt viirus ka leitakse. Hitman Pro töötab väga hästi juba nakatunud arvuti puhastamisel.

Paigaldamine ja kohandamine tööks

Hitman Pro saab alla laadida tema kodulehelt, http://www.surfright.nl/en/hitmanpro
Programm on minu poolt eesti keelde tõlgitud, seega ei tohiks tema kasutamine raske olla.

Pärast paigaldamist on install imelihtne. Kõigest topeltklõps, ei midagi muud 🙂 Varsti avanebki programmi peaaken, mis näeb välja järgmine:

Peaaken
Siin saab muuta seadeid, kontrollida arvutit ning programmi sulgeda.

Seaded:

seaded
Siin saab muuta mitmeid seadeid, mis on seotud kontrollimisega.

Seaded – Ajalugu:

Karantiin
Ajalugu (õigemini karantiin) sisaldab kõiki leitud ohte, nagu pildil öeldud on. Siin saab taastada faile, mis võivad olla valehäired ning mida te kasutada soovite.

Kontrollimine

Kontrollimise meetodeid on kaks: Normaalne kontroll ja Early Warning Scoring (EWS).
EWS tuvastab ka faile, mis võivad olla ohtlikud. Näiteks pole nende digitaalne signatuur vastav pilves teadaolevale failile.
Sellepärast on soovitav EWS kontrolli teostada ainult neil arvutikasutajatel, kes teavad väga täpselt, mida nad teevad.

Kui kontrollimise käigus leitakse pahavara, avaneb taoline aken:
näide

Siin saab vasakult äärest kolmurga abil vaadata, millised pilves olevad viirustõrjed failist midagi kahtlast leidsid. Vahel ei peagi faili üles laadima, vaid need leitakse kohe. Viimase (KB9…exe) puhul toimus siiski üleslaadimine. See fail oli nakatuse põhjustajaks. Teised failid kuuluvad ühele libatõrjele, mille just mõni tund tagasi leidsin.
Kustutamiseks on olemas ka tasuta teenus. Nimelt saab 30 päeva jooksul pärast toote aktiveerimist kustutada kõik tema poolt leitud ohud. Litsentsi saab aktiveerida läbi “Aktiveeri tasuta litsents” nupu.

aktiveerimine

Hiljem, Malwarebytesiga kontrollides, ei leitud midagi (ka registrivõtmeid mitte, sest Hitman Pro kustutab ka neid).

Kokkuvõte

Hitman Pro puhul on tegu väga hea ja kiire puhastusprogrammiga, mis leiab suurel hulgal pahavara (kui seda masinas esineb) üles. Tihtipeale puhastab ta kogu arvuti nii, et teisi tõrjujaid vaja ei lähe. Ise olen sellega palju masinaid pahavarast puhastanud (tihtipeale ei lase teatud liiki viirused muid programme paigaldadagi).
Mainiks veel seda, et Hitman Pro parandab ka pahavara poolt muudetud DNS/Winsock seaded 🙂

One thought on “Tasuta kahjuritõrje – Hitman Pro”

  1. Kusjuures see pilveminek on täiesti suure kasuteguriga. Tavaarvutil vast ei ole mõttet mitut viirusetõrjet korraga kasutuses hoida. Samas viib programm kahtlased failid pilve.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga