Milline tasuta arvutikaitse-tarkvara valida?

Arvutikaitse-tarkvara äriloogika on teenusepõhine – selleks et viiruse- või nuhkvara-tõrje hästi töötaks, on turvatarkvara firmades terved suured uuringuosakonnad, mis tuvastavad uusi kurivarasid ning mõtlevad välja, kuidas neid arvutitest välja tõrjuda. Seetõttu paraku väga häid tasuta täis-lahendusi ei olegi. Kuid mõningad võimalused siiski on.Arvutikaitse.ee portaal soovitab liituda Elioni pakutava Arvutikaitse paketiga, mis on esimesed kuus kuud tasuta ning edasi hinnaga 29 krooni kuus. Lähemalt loe SIIT. Elioni arvutikaitsepakett on tõeline täislahendus, ehk siis kogu tarkvara, mida tavakasutajal arvuti kaitsmiseks vaja läheb.

Rõhutaksime siinkohal, et ükskõik kui hea tarkvara rakendamine ei kaitse arvutikasutajat turberiskide eest. Võtmeks on siiski turvateadlik käitumine, mille kohta loe lähemalt meie käitumis-rubriigist.

Täiesti tasuta variandina soovitame AVG viirusetõrjet, mille paigaldamise juhendi leiad SIIT.

AVG pakutav ei ole täislahendus. Sellele lisaks on vaja arvutisse paigaldada ka tulemüür ja nuhkvara tõrje.

18 thoughts on “Milline tasuta arvutikaitse-tarkvara valida?”

  1. Minu meelest on elioni arvutikaitse tavakasutaja jaoks liialt keeruline. Kui seda ei oska õieti seadistada, siis ei saa praktiliselt üldse normaalselt netis käia. Kui turvalisuse tase liiga kõrgeks panna siis netilehted enam lahti ei tule. Suht üle pingutatud selle kaitsega, umbes nagu juurde installitavad tulemüüridki, iga liigutuse pärast klikka kas lubad või ei luba netti.

  2. AVG asemel soovitaks avast home editioni. Kodulehel registreerudes, saate key, mille abil saab avasti kasutada vist 14 kuud, selle aja möödudes tuleb key ainult pikendada. Ilma key’ta saab ka kaks kuud vist niisama proovida. Testides on tulemused võrreldavad tasuliste AV-ga.

  3. Kasperksy võib küll hea olla, kuid koormab arvutit ikka üle mõistuse palju. Ntks ka veel, et NAV (versiooni täpselt ei mäleta, kuid mingi kaasaegne siiski) kontrollib arvuti mingi 3-4 korda kiiremini kui Kasp. Samuti peab kasperskyt sättima, muidu ei ava jällegi teatud lehekülgi.

  4. Kaspersy viieusetõrjega võib kärpseid tappa elioni viirusetõrje on väga hea ja ma ei arva et sellega on üle pingutatud.See elioni viirusetõrjeprogramm maksab poes 1300 kr ja tuleb osata seda kasutada.väga hea programm. Ja ta ei ole keeruline ültse

  5. Kaspersky on väga hea ja kiidetud
    vanemad versioonid võisid arvutit aeglaseks teha aga uusim versioon küll ei teinud minul vähemal
    eks iga üks peab ise leidma omale selle õige mis töötab ilusti
    võin kindlalt öelda et see Elioni F-secure võtab tõesti arvuti aeglaseks
    tasuta progredest aga kindlasti avira ja avast alati ühed parimad
    ise kasutan Avira+Counterspy+Comodo Firewall ja väga rahul pole väga aeglaseks jääänud ja kaitse üks parimaid

  6. Väga hea tasuta viiruse tõrje on Avast (kiire, lihtne ja tasuta). Nn tasuta AVG, no andke andeks, mida selles näete? Tasulistest väga hea viiruse tõrje Karsperski. Kuid kahjuks teeb arvuti aeglaseks.

  7. Mina isiklikult kasutan Nod 32 Antivirust ja väga rahaul enne aga kasutasin oma 2aastat avast home ja olin ka väga rahul ei tee arvutit aeglasex ja ka algaja oskab seda kasutada,lisaks viiruse tõrjele soovitaxin mina spyboti kasutada samuti tasuta ja ka eesti keeles töötab laitmatult

  8. Ma piirdun seadistatud Clamwin’iga. Jätan ööseks tööle ja hommikul rändab karantiini.

  9. et oma masinat mitte asjatult koormata, siis tavaolukorras ei kasuta üldse mingit tõrjet. kui vaja mõnda torrentit tirida, pira otsida või muudel kahtlastel saitidel kolada, siis lülitan sisse Immunet Protect pilvetõrjuja. Kord kuus lasen terve arvuti mõne online scanneriga üle ja seni kõik “Clean”

  10. Tean,et pole küll teemakohane kommentaar,kuid siiski ei saanud end tagasi hoida,ütlemaks suur tänu ja avaldamaksigati toetust selle lehekülje loojatele ja valdajatele! Tore et on koht kus kaminusugused oskamatud saavad infot ning seda eesti keeles.
    Igastahes,kogu selle jutu ja info põhjal otsustasin ise avast-i kasuks,registreerisin ära ja aastakejällemureta,ning vägalihtne jaeesti keeles.Olge tubli,jõudu ja jaksu Teile!

  11. Aga loomulikult http://www.arvutikaitse.ee soovitab Elioni tooteid, sest Elion on antud portaali partner. Liitun kõige esimese kirjutajaga. Tõesti, Elioni poolt pakutud F-Secure on liiga tösine töövahend erakasutaja jaoks. Olen käinud mitmetel klientidel kokku jooksnud ja aeglaseid arvuteid taas ellu äratamas, sest nad on kasutanud Elion viirusetõrjet.
    Täna JuxNET soovitab seaduslikkel arvutikasutajatel vaadata Microsoft Security Essentials, tegemist on täiesti vaba varaga ja mis salata. Minu katsetused on näidanud, et see tarkvara on teinud järelnoppeid nii Nod32 kui AVG tagant.

  12. NOD32, ei tasu vaidlema hakatagi. Pole see avast nii hea midagi, mul koormas arvutit, uuendades võttis arvuti lihtsalt hetkeks kinni ning pole tõesti just kõige aeglasem arvuti mul. Karspersky on samuti üks puhas jama, eriti jama on avira, piiksub iga jumala liigutuse peale ega lase üldse midagi teha, isegi start menüü avamine on tema jaoks mingi räme feil tegu. Mingi viirus tulebki siis ta 40% juhtudest ei saa sellega üldse hakkamagi. Kel vähegi võimalus siis soetage NOD32 ja kord majas. kes arvab, et kasutades avasti on viga minu arvutis siis sedea mitte mul on olnud mitu arvutit, palju windowseid jne jne ikka üks ja sama jama selle avastiga, lihtsalt võtab uuenduse ajal kinni, ma ei tea kas tõesti siis 3GHz, 4GB-DDR3 arvuti on lahja või 🙂 ?! Ega ei paista olevat küll. Tasuks uurida ka testi tulemusi, just välismaa saitidelt, siinkohal ei kehti see, et seltsis segasem, pigem vastupidi. Eestis on vähem inimesi ja, mis teha neid oskajaid samuti seega vähe ning need tulemused kipuvad olema nii nagu nad on. Kiidetakse ka nortonit aga see on metsikult tüütu asjandus ja samuti ega ta arvutit just vähe ei koorma

  13. Priit ma olen sinuga nõus. Avira on nii jama. Kohe kui avan my computeri tahab HP midagi õelda aga kohe siis just keelab Avira selle autorun-i ära.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga