IE8 turvaauk

Turvaeksperdid leidsid IE 8 veebibrauserist kriitilise ActiveX turvaaugu, mida kasutades saab arvutisse pahavara paigaldada , kirjutab PC Advisor. Kasutatakse seda nii, et kurikaelad paigaldavad nakatunud veebiserveritesse pahatahtliku ActiveX komponendi, mis suunab sinna sattunud brauseri juba konkreetse arvuti tarbeks pahavara alla laadima.
Turvaaugu kriitilisust arvestades on seda hakatud juba nimetama Conficker 2’ks, kuna rünnak levib kiirelt ja laialdaselt.  Samuti ei ole kasutajad kaitstud ka siis, kui nad surfavad ainult enda teada turvalistel lehekülgedel.
Tasub silmad lahti hoida  ning enda kaitsmiseks näiteks WOTi kasutada.
Microsoft lubas selle vea parandada 14 juulil. Seega tasub IE 8-le uuendusi otsida. Seda saab teha näiteks Microsofti uuenduste lehel http://windowsupdate.microsoft.com/

2 thoughts on “IE8 turvaauk”

  1. See ei ole ju miski uudis, milleks siukest jama üldse kirjutada. IE on ALATI olnud turvaauke täis ja nii jääb see ka edaspidi olema. Juba AASTAKÜMNEID võib vähemalt kord-paar kuus siit sealt jälle lugeda miskist IE turvaprobleemist. IE-d kasutab ainult täielik arvutivõhik või siis nupust nikastunud MS fännboi. Selline itimees aga, kes oma asutuses IE arvutitest kasutajate jaoks kohe ära ei korista ja neile mõnda korralikku brauserit kasutamiseks ei seadista, tuleb kohe päevapealt lahti lasta. Ignorantsuse ja laiskuse eest nimelt. Või siis lolluse.

  2. Priit, katsu palun viisakaks jääda.
    Kui sa nüüd natuke järele mõtled, saad ise ka aru, et sihukesi asju nagu jõuluvana, viirustevaba opsüsteem ning täiesti turvaline tarkvara ei ole ega saa IRL tõenäoliselt ka kunagi olema.
    Mida me teha saame, on hoiatada kaasinimesi nende ohtude eest, mida me teame, mitte sõimata neid ühe või teise opsüsteemi eelistamise pärast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga