Legend tõmmust kaunitarist

1.dakar2Esimene kiri, saadetud live.hot.ee postkasti  10.september 2009.a. Teksti lühendatud, vaba tõlge.

„Minu kallis südameke,
palju tänu kirja eest, mis ma Teilt täna sain. Mul on siiralt hea meel Teiega tuttavaks saada.  Minu nimi on Mariam Williams, olen pärit Elevandiluurannikult Lääne-Aafrikast, hetkel varjan ennast põgenikelaagris Dakaris, kuna minu riigis käib kodusõda.

Olen kõigest  23 aastane tüdruk,  pikkust umbes 1.62 m ja kaalun 45 kg. Lapsi mul ei ole ja varem abielus pole ka olnud.  Otsin armastust, hoolivust ja teineteisemõistmist.  Siin Senegalis, Dakari põgenikelaagris olen lihtsalt sellepärast, et minu vanemad said kodusõjas surma.

Kindlasti pean Teile ütlema, et ma ei tee ühtegi tehingut oma noore ea tõttu, olen vaid huvitatud armastusest, romantikast, tõsisest suhtest ja ka kõigest sellest, mida tehakse ainult mehe ja naise vahel.

Natuke endast ka. Olen Dr. Dickson Williamsi tütar, kes oli Dickson Industrial Company Ltd president minu kodumaa pealinnas Abidjanis. Ma avan oma südame Teile mitterahalistel põhjusel. Juba praegu peaksite teadma, et ma olen armukade ja vihkan seda, kui otsite peale minu mõnd teist naist. Minus on olemas kõik see, mida Teiega jagada.  Armastan loomi, sporti, muusikat, lapsi, lilli ja looduses viibimist.

Tänan Teid ette minu mõistmise eest. Saadan Teile endast foto, mis sai pildistatud siis, kui mu kallis isa veel elus oli.  Kui olen kindel, et vastate mulle, saadan Teile veel mõned pildid. Tervitan Teid, nüüd minu ühte armsaimat inimest.

Tänud Mariamilt.”

2kiri

Teine kiri, saadetud live.hot.ee postkasti  11.septembril 2009. a. Teksti lühendatud, vaba tõlge.

“Minu kallis südameke,

ma olen rohkem kui õnnelik, et vastasite minu kirjale. Loodan, et teie päevad ja ööd on seal rahulikud. Meil siin põgenikelaagris on natuke külm. Meil lubatakse siit korraks välja minna ainult esmaspäviti ja reedeti. See siin on nagu vanglas viibimine ja ma loodan Jumala armu peale, et ma siit varst pääseks.

Kuna ma põgenesin sõja eest, ei ole mulle jäänud ühtegi sugulast. Minu ainsaks lähedaseks inimeseks on saanud auväärne Peter John,  kes on siin laagris pastoriks. Ta on väga kena minu vastu.  Aga siin põgenikelaagris on kaks hosteli, üks meestele, teine naistele, ja  ma ei saa temaga kaua koos olla. Pastori telefoni number on  00221 — …-…-…,  kui sa helistad sellel ja ütled, et tahad minuga rääkida, siis ta saadab kellegi mulle järele.

Pagulasena ei ole mul siin mingeid õigusi ega privileege, ei tohi omada raha või mida iganes, sest see on seadusega vastuolus. Tahaksin aga minna oma õpinguid jätkama, mis mul traagilise sündmuse tõttu pooleli jäid. Palun kuula mind, kui mu isa veel elus oli, hoiustas ta raha minu nimele riigi juhtivasse panka ja summaks oli 8 miljonit ja 600 tuhat dollarit.

Ma loodan, et saaksid mind aidata nii, et paigutad selle raha oma kontole, millest siis saadad natuke raha mulle, et saaksin korda ajada oma reisidokumendid ja osta lennupileti, et tulla sinuga kohtuma. Aga hoia kindlasti seda juttu kõigi eest saladuses, sest sa oled peale pastori, kes on mulle nagu isa eest, ainuke inimene, kes sellest veel teab. Pea silmas, et sa ei ütleks seda mitte kellelegi, sest kardan saladuse ilmsikstulekul kaotada nii oma raha kui elu.

Pea meeles, ma usaldan sind täielikult. Mulle meeldivad ausad ja mõistvad inimesed nagu sina oled. Ilusat päeva ja mõtle meie kahe peale. Loodan sinust väga kiiresti kuulda.

Sinu armastus Mariam “

i

Kolmas kiri,  saadetud live.hot.ee postkasti  15. septembril 2009. a. Teksti tunduvalt lühendatud, kuna korratakse paljuski  eelmist kirja.Vaba tõlge.

“Minu kallis,

ma tänan sind vastuse eest.  Tahaks sind juba kiiremini näha näost-näkku. Sa oled just minu tüüpi mees, kellega tahan veeta kogu ülejäänud elu. Tea, et ma ei kavatse kinkida oma armastust kellelegi teisele peale sinu.

Peale sinu pole ma kellelgi teisel rääkinud oma suurest varandusest, hoia seda kõigi eest saladuses!  Pea meeles, ma usaldan sind täielikult, sellepärast rääkisin sellest ainult sulle. Ka minu armastus kuulub vaid ainult sulle. Helista kohe pastorile ja ütle, et tahad minuga rääkida.

Olen juba teatanud panka, et tahan välja nõuda oma raha ja ainus asi, mida nad soovivad, et leiaksin omale välispartneri, kes mind esindaks. Mind rahuldab vaid 15% kogu summast, ülejäänud rahaga tee mis tahad. Võta viivitamatult ühendusest minu pangaga ja ütle, et oled minu välispartner.  Panga andmed on järgmised:

Standard life bank of Scothland PLC
Email address: (  slibankplc@sify.com  )or
david.conssultant@yahoo.co.uk
The Name of the transfer officer is  Sir David Abel.
Telephone number  +44-702-…-…
Office Fax number  +44-87-….-….

Küsi neilt kohe, kuidas sa saaksid 8,6 miljonit dollarit oma pangakontole kanda. Peale seda saada mulle vaid 15% sellest rahast. Mu kallis, mul on hea meel, et Jumal on toonud sind mind aitama -  mind, kes ma olen nii õnnetus ja nukras olukorras. Palun kontakteeru kohe pangaga, et  saaksid peale raha ülekandmist saata mulle sellest natuke siia. Nagu enne ütlesin, see põgenikelaager siin on nagu vangla ja mul on palve siit lahkuda nii kiiresti kui võimalik.

Igavesti sind armastades Mariam.”

Kust selline ootamatu suur armastus?

Sellised kirjad saadeti minu vägale heale tuttavale. Kuna ta oli umbes kuu aega varem saanud analoogse sisuga kirja ühelt teiselt kuumalt tõmmuvereliselt tibilt, siis tahtis ta kirjavahetust pikemalt mõtlemata lõpetada, sest ei viitsinud enam teistkordselt lollitajat lollitama hakata. Ent minu palve peale ta siiski jätkas ja ootame nüüd mõlemad huviga järgmist vastust.  Ent nii kirja saajale kui ka minule on loo lõplik vastus varasemast juba niigi teada, saadab ta siis veel ühe vastuskirja või mitte.

Kokkuvõttes on see väga kurb lugu ühest õnnetust elusaatusest.  Lausa pisar tuleb silma – sõjakoledused, traagika, lähedaste surm, elu nagu vanglas. Kellel siis ei tekiks lausa vastupandamatu soov seda tõmmunahalist Tuhkatriinut aidata 🙂 Pealegi  on ta ju nii üllas ja hea, tagasihoidlik ja lahke, sest suurest rahasummast vajab ta vaid piskut.

Ent paraku on see kõik vaid legend. Ja karm õppetund ka nendele, kes puhtast südamest sooviksid seda õrna olevust aidata. Või hoopis neile, kes oma kasuahnuses soovivad lennult miljonäriks saada. Sest kui vastata kirjades toodud kontaktandmetel, muutub lugu komplitseerituks.

Ühendust võtab varsti  “advokaat”, kes hakkab tüdruku rahaasju korraldama. Ta lubab kõik kiiresti korda ajada, ent selleks vajab ta kirja saajalt veidikene raha. Mitte palju, ainult 20 000 EEKi, mida läheb tal vaja pangadokumentide kordaajamiseks ja Eestisse järelpärimise saatmiseks, et veenduda,  kas vaese rikka tüdruku välispartner on ikka seesama isik kes ta end väidab olevat.

Et usaldust võita, saadab “advokaat “ sertifikaadi oma tööloast ja passipildist koopia. Kui kirja saaja ütleb, et on MASU aeg ja tal on rahadega TÄPE, siis lubatakse pool summast ise leida, aga teine pool (10 000 EEKi) tuleb kindlasti ise saata. Ei unustata muidugi toonitamast, et kontole laekuvast  8,6 miljonist tahetakse see hiljem tagasi saada.

Sõnaga, väga professionaalne lähenemine, mis võib potensiaalsele ohvrile silmaklapid pähe tõmmata.  Aga  saadetud raha ei saa enam iialgi tagasi.

Tavaliselt jätkub see lugu nii nagu paljude teiste petukirjade puhul – asjaajamistel tekivad uued raskused ja veel natuke tuleb  raha juurde saata. Ning ka seda raha nähakse edaspidi nagu oma kõrvu. Ja nii edasi.

Mõned huvitavamad vastuolud  ja faktid Mariami kirjadest:

Mariam kirjutab: “… palju tänu kirja eest, mis ma Teilt täna sain.“

Huvitav, kas ta nägi seda kirja unes?  Keegi pole talle ju tutvumiseks kirja saatnud. Tegelikult on see aga lihtsalt inimeste südametunnistusel mängimine, jättes mulje, et  justkui tõepoolest oleks talle kirjutatud. Või siis on ta ise justkui kogemata kirja adressaadiga eksinud.

Esimene kiri peab lihtsalt kirja saajas huvi tekitama, et kindlat vastataks, sest teine kiri lajatab sajaga – pastor, kes tekitab usaldust; südantlõhestav saatus;  meeletu rahasumma, mida ta kõike ei tahagi omale. Lisaks veel suur ja punane usaldust täis armastus ka!

Mariam kirjutab: „… olen vaid huvitatud armastusest, romantikast, tõsisest suhtest ja ka kõigest sellest, mida tehakse ainult mehe ja naise vahel.“

Pole paha – juba esimeses kirjas täiesti võõrale inimesele mainida, et ollakse kohe valimis tegelema ka sellega, mida mõni paar teeb pimedas ja teki all.  Aga võib-olla see tütarlaps on tõepoolest üks tõeline maiasmokk. Või siis hoopis mina olen liiga vanamoeline, et niimoodi halvasti temast mõtlen.

Mariam kirjutab: „Olen Dr. Dickson Williamsi tütar, kes oli Dickson Industrial Company Ltd president minu kodumaa pealinnas Abidjanis.”

Dickson Industrial Company Ltd asub Hiinas, Hong Kongis. Ei leidnud mitte ühtegi vihjet või viidet, et kasvõi selle ettevõtte tütarfirmagi võiks asuda Elevandiluu suurimas linnas Abidjanis.

Mariam kirjutab: “Aga hoia kindlasti seda juttu kõigi eest saladuses… Pea silmas, et sa ei ütleks seda mitte kellelegi…”

Loomulikult ei tohi sellest petukirjast mitte keegi teada, sest siis ei oleks ju võimalik enam uusi ohvreid leida, keda paljaks varastada.

Mariam kirjutab: “Pea meeles, ma usaldan sind täielikult.”

Juba teises kirjas usaldab ta täielikult täiesti võhivõõrast inimest, keda pole veel näinudki! Oh sa püha lihtsameelsus! Olen juba palju aastaid siin ilmas elanud, peaksin endast nagu üht-teist juba teadma, ent vahetevahel ei usalda ma iseennastki täielikult!

Mariam kirjutab:  “Igavesti sind armastades Mariam”

Igatahes 2007 aastal ei olnud tema nimi mitte Mariam vaid hoopis Joy Apia. Ja tema surnud isa ei olnud mitte president vaid hoopis doktor.  Ja  ka välimus oli tal teine . Lühidalt saab sellest lugeda siit.

Siis on ta nimi veel olnud Tonia Ray, Sandra Williams, siis veel Veronica ja Lilian, Kate, Justina Ndeye,  ja ühes kirjas oli ta isegi mees. Ei jõudnud kahjuks erinevaid nimesid ja välimusi kokku lugeda, sest  enne oleks jumalapäike looja läinud, kui oleksin valmis jõudnud. Ent kes viitsib otsida, siis leiab sarnaseid kirju veel siit ja  siit ja  siit ja  siit ja siit ja veel paljudelt-paljudelt teistelt lehtedelt ka.

Näib, et tema suurimaks hobiks on tegelikult nimemuutmine ning plastilised- ja soovahetusoperatsioonid. Elab nagu seebiooperis, mida ka meil siin Eestis näidatakse teleritest söögi alla ja-peale, kus ema ütleb tütrele: “Tead kallis, ma ei olegi sinu ema vaid hoopis sinu isa.”

See-eest on ta haruldaselt järjekindel:  kui kuu aega tagasi oli minu tuttav kirja saaja lõpetanud viimase kirja sõnadega: “Ära enam tüüta mind oma muinasjuttudega, mine ja osta enda jaoks mõne tankla stardipakett – liiter bensiini ja tuletikud!”, siis kahe päeva pärast oli ta postkasti supsatanud uus kiri, mis algas sõnadega: „Minu kallis südameke,
palju tänu kirja eest, mis ma Teilt täna sain. Mul on siiralt hea meel Teiega tuttavaks saada.  Minu nimi on…“

NB! Kirjad on avaldatud kirja saaja teadmisel ja nõusolekul. Väga suured  tänud talle, et ta oli nõus teistkordselt kaasa mängima, et kuritegelike kirjade kohta tõendeid hankida. Autorile on kirja saaja teada.

10 thoughts on “Legend tõmmust kaunitarist”

  1. Ma sain sama kirja ! Aga minule lubati väiksemat raha 🙁
    Hästi panevad :))))))

  2. Ma olen tõsiselt solvunud spämmerite peale. Mulle on ka selliseid kirju aeg-ajalt saadetud, aga mulle saadetud fotodel ei ole kunagi olnud nii kena tüdrukut kui siin näha.

    P.S. Kas siin avaldatud ekraanikoopial on jäänud kirja saaja nimi kogemata kinni katmata?

  3. aa .. Kahjuks pean sind veel rohkem pöördesse ajama, sest just täna sai just seesama kirja saaja uue kirja “uuelt” tõmmunahaliselt tüdrukult ja see, kes pildilt vastu vaatab, on siinolevast tüdrukust kaunim veel – muidugi maitse üle ei vaielda, aga vähemalt minu jaoks on ta eksootiliselt ikka väga kaunis.

    Kui kirja saaja lubab, siis teen kas siia või sinna ühe lühiuudise sellest spämmikirjast veel.

    P.S. Kirja saaja nime ei pidanud ma oluliseks kinni katta, sest see ei ütle midagi, postkasti aadress sai aga küll varjatud, igaks juhuks ka spämmeri aadress, et keegi ei endale ega teistele liiga tegema ei hakkaks.

  4. Selliseid kirju tuleb mulle kah!Seekord on nimeks Mirabel ja saadab ka pildid nende kirjadega kaasa!Olen talle vastu kirjutanud aga nüüd lõpetan selle jamaga:Natuke palju hakkab tahtma,mis mulle ei meeldi!Kirjade sisu on üldiselt sama.Aga mida teha selliste inimestega,kes selliseid kirju saadavad?

  5. Hehee, lõbus spämmi-petu-meenutus… Alati selliste lugude peale meenub, alati minupoolse imestusmuige saatel, kuidas, reaalelus, 90-ndatel isegi Eesti Panga kõrged finantstegelased- kahekesi- kohvritega Nigeeriasse suure raha järele lendasid…pärast muidugi tänasid õnne, et eluga tagasi said. Mitmeidpidi muigamavõttev kurb sündmus.
    Kõrvalt vaadates on teiste vead ikka muigama panevad 🙂

  6. ma sain ka mönda aega tagasi samasuguse ahastava kirja kus esimese kirjaga sain terve eluloo,kuidas tüdruku vanemad tapeti,tema ainult pääses ja nüüd on kuskil pögenikelaagris ootamas oma valget printsi.
    Asi tundus veel imelikum,kui netist otsitud preestrit ei eksteerinudki,veelvähem numbrit ja e-maili.Lubati hunnikus raha jne aga see köik oli jama.
    Haige on see kuidas kasutatkse ära nende inimeste olukorda kes tegelikult ongi pögenikelaagris.

  7. Mina küll kogun raha, et oma armastus Aafrikast enda rüppe lennutada. Ja miks peaks nii ilus tütarlaps valetama, kui ta samas on veel Aafrika presidendi ja kuninga tütar. Ja üldse vana sõna ütleb, et see kes ei riski, see ei joo ka bensiini. Teate ju küll seda rahvalaulu, Täna jälle me joome bensiini , Täna jälle mul voolik on suus. (viited on tänapäeval kohustuslikud, ma loodan et Tõnu ei pahanda kui viide on puudu). Lihtsalt, Aafrika tüdrukutest, nad on nii ilusad, et ma ei tea keda valida, kellele lennukipilet tellida. 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga